Thursday, December 11, 2008

Svadba, svadba, svadbica

E pa nek nam je sa srecom!!!

06. decembra rekli smo sudbonosno "DA" Tog dana bilo je neocekivano toplo za ovo doba godine. Kise nije bilo, na nasu srecu, iako su je prethodno najavljivali. Kako je vencanje bilo zakazano za 17:40, "mlada" je imala sasvim dovoljno vremena da se upicani, onako sve po redu, prvo frizura, pa sminka, pa lagano oblacenje vencanice i svega prateceg. Trebalo je 2-3 sata da se sve to obavi, a za to vreme buduci mladozenja, sav picnut, u odelu koje mu savrseno stoji, iako on to, ne znam iz kog razloga, ne zeli da prizna, docekivao je goste i molio boga da ne zakasnimo iako stanujemo bukvalno na 2 min. od kuce za vencanje.
Sam cin vencanja...protokol ko protokol. Sad sedi tu, sad ustani, pogledaj ovamo, potpisi se ovde. A onda ubedljivo najsmesniji komentari iz donjeg dela sale tipa "kapitulacija" ili "dominacija", kada sam se izjasnila da uzimam "veselo" prezime. Sve u svemu i to je bilo simpaticno.
Kafana u koju smo se uputili nakon vencanja, slucajno ili namerno zove se Amerikanac. Nekako u starijem duhu, etno ambijentu sa akusticarima, kafanica prima taman 50ak gostiju koliko smo mi i imali. Sve se u stvari brzo izdesavalo, prvi ples gde smo se btw odlicno snasli, a onda prava ludnica koliko se djuskalo. Igrao je i ko zna i ko ne zna. Ma skroz je bilo veselo. Muzikanti su odlicno znali kako da uzmu pare od gostiju, ma oni su sami s merakom davali. Dobra klopa, jos bolja muzika i veselo drustvo, sta ces vise.To bi bilo to za sada

Fotografije sa vencanja nisu dostupne javnosti!
Salim se naravno :)

p.s. Nadam se da su se svi koji su bili kod nas na svadbi lepo proveli kao mi

p.p.s. A ja bih samo da pozdravim novu urednicu ovoga kutka koja je upravo objavila svoj prvi post ;) Igor