Friday, July 24, 2009

Ma koji Novak... koja Ana!?

Rekli nama da u Americi mozes da budes sta god pozelis, pa eto mi pozeleli da budemo astronauti ali kazu da su sva mesta zauzeta... dok smo razmisljali sta bi mogli drugo naisli smo na teniske rekete na rasprodaji i... steta da propadnu ;)

U kompleksu u kome zivimo, pored bazena i teretana imamo na raspolaganju i teniske terene pa resili da se malo rekreiramo. Ja kao nesto objasnjavam Ivi sta kako treba, forhend, bekhend i tako to, ali ubrzo sam shvatio da su moji casovi tenisa iz detinjstva daaavno proslo vreme (jel to bese pluskvamperfekt), pa se videlo ko kosi a ko vodu nosi tj. ko igra a ko cisti teren!
Da smo se trudili - trudili smo se, bas, al' kad ne ide - NE IDE!
Mlatili smo ovim muvolovkama skoro 3 sata a kukali od upale misica 3 dana! Mada, moram da priznam, nije sve bilo tako lose, posli smo sa 3 loptice a vratili se sa 10, ove ostale smo nasli dok smo trazili nase po okolnom zbunju. Neke nam zavrsile u reci ali nismo mi krivi sto zica oko terena samo 5m visoka a mi "jaki" igraci.
Na kraju sabrali i oduzeli utiske ispod mreze i znojavi i umorni otisli kucici. Nasmejani smo samo zbog kamere, boli svaka koska ;)

Sunday, July 12, 2009

Izvinite na smetnji, uzrok otklonjen ;)

Nije nas bilo neko vreme na netu zbog tehnickih problema, pukla nam veza - komsijska. Odselile nam se komsije sa kojima smo delili internet, mislim, oni to nisu ni znali... sve da im kazem pa nikako ;) I onda krenuli mi da uplatimo neku varijantu kad ono da bi bilo povoljno sve neki uslovi, mora ugovor na 2 godine, moramo da imamo fiksni telefon ili moramo da koristimo kablovsku tog provajdera pa mi nikako da se odlucimo i nakon par dana njuskao ja nasim bezicnim nebom i nanjuskao ponovo neki bezicni ruter u koji sam mogao da privirim i... evo nas ponovo :)

Izdesavalo se za ovih 10 dana dosta toga, sve je OK, super smo - zivi, zdravi i veseli sto zelimo i svima vama a sada posebno mojoj tasti Brankici kojoj je 6. jula bio rodjendan! Ko bi rek'o da je vec 40 napunila ;) SRECNO!!!

Nismo mnogo toga objavili, ne samo u zadnjih 10-ak dana vec i od ranije. Jedna od starijih vesti je da su ovde u Atlantu stigli i Sloba i Jelena, drugari forumasi iz Kragujevca.
Stigli oni pre 2 meseca ali sve cekam da se vidimo jos neki put pa da stavim nove slike ali nikako da se uskladimo s poslom i ostalim stvarima pa evo slike od pre mesec i po.
Za sve koji ne znaju o cemu se radi evo ukratko - oni kao i mi dobili zelenu kartu i upoznali smo se na forumu Zelena Lutrija a kasnije su bili jednom u Nisu pa smo se i videli. Kada sam ja nasao posao za nas u Atlanti rekao sam Slobi kome da se obrati i
povezao ga sa nasom firmom. Tako su i oni dobili poslove ali, na zalost, nismo na istim bazenima.

A sada se vracamo u skoro proslo vreme, pre 3 dana izasli mi iz stana i krenuli ka kolima, kad ono... nema kola!? Kazem ja: "Ivana (u takvim situacijama joj ne tepam) GDE SU NAM KOLAAA!!!" a ona "AUUU UKRADOSE NAM KRAJSLERAAA!!!" Cim smo se povratili iz kome okrenuli smo par telefona i saznali da nam je pauk sluzba odnela auto zajedno sa jos 7 komsijskih automobila. Otisli smo do kancelarije firme koja odrzava i obezbedjuje nas kraj i ustanovili da su nam pre mesec dana dali pogresnu nalepnicu koja potvrdjuje da smo korisnici parkinga. Umesto crvene cetvrtaste dali nam okruglu plavu koja vise ne vazi. I tako mi zvali gazdaricu koja nas je odvezla do slep-sluzbe kad oni nece da nam daju da podignemo auto! Moja greska, vozimo auto 2 meseca sa tablicom prethodnog vlasnika, pa smo morali da idemo do njega, pa ponovo nazad i posle silnih peripetija i vozikanja s jednog kraja Atlante na drugi najzad smo sve zavrsili. Gazdarica platila kaznu od $125 a nama nalozili da registrujemo auto na nase ime, znali mi da to nije dozvoljeno ali sve nekako nemamo vremena. Sledeceg jutra smo otisli do ovdasnje, da kazem "opstine" i bukvalno za 7 minuta registrovali kola i dobili novu tablicu. Ovo je za nasu birokratiju jednako naucnoj fantastici :)

Rekao meni tata jednom da ne pisem previse jer to prelazi u gnjavazu, pa da ga poslusam.
Aj' cao!

Thursday, July 2, 2009

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs 3D

Od kako smo dosli u Ameriku jedna od zelja nam je bila da idemo u bioskop, culi smo da je to ovde sasvim drugacije od onoga sto mi zovemo "bioskop". Juce, 1. jula, bila svetska premijera treceg dela Ledenog Doba - Ice Age: Dawn of the Dinosaurs 3D , sudeci po insertima i najavama koje smo gledali ovaj deo ne zaostaje za prva dva. Kad se sve sabere... americki bioskop + svetska premijera + najnoviji Ice Age = 100% dobar provod :)

Film se daje u dva formata, klasicnom i 3D. Odlucili smo se za Digital 3D verziju i odabrali bioskop koji ima te mogucnosti. Projekcija je bila u 9:40 a mi zavrsili posao u 9h i taman imali dovoljno vremena da stignemo. Bioskop je u centru grada i deo je Regal Entertainment Group
Tako nesto stvarno jos nismo videli, ogromno zdanje sa velikim brojem projekcijskih sala, u svakom trenutku pusta se nekoliko razlicitih filmova a jedan film se moze gledati u vise sala. Kola smo parkirali u podzemnoj garazi koja se nalazi ispod te ulice i prijatno smo se iznenadili time da posetioci bioskopa imaju 2 sata besplatan parking. Uzeli smo karte, dobili 3D naocare i pratili ljude ispred nas da se ne bi izgubili jer je sve ogromno!








Interijer je predivan, sve je, naravno, u fazonu filmova, glumaca i junaka, prava filmska atmosfera. Sale su neverovatno udobne, zvuk i slika predivni... a i film je bio odlican. Kad god hocete mozete da izadjete do lobija po pice, grickalice i sve ostalo i da se vratite u salu.
Kao sto sam na pocetku rekao: premijera filma u Digital 3D tehnologiji u americkom bioskopu je na skali od 1 do 10 ... cista DESETKA! ;)