Sunday, July 4, 2010

4. Julski veliki post :)

E pa zdravo svima! Ovde kod nas je sada veliki praznik, 4. Juli - Dan nezavisnosti. Svi su srecni, veseli, ponosni... a moram vam reci da se i mi bas tako osecamo. E sada, razlog tome nije sam praznik i njegovo znacenje vec nas licni uspeh u ovoj, do skora novoj nam zemlji. S ponosom objavljujemo...
KUPILI SMO KUCU!!!
Ne, ne onu malu cupavu sto laje vec pravu pravcatu kucu (sa mekim c ) - za stanovanje :)
E sada spustamo maske i objavljujemo pravi razlog zapostavljanja bloga. On je bio jedna od nasih zrtvi zarad veceg cilja. Sve je ovo bio deo jednog velikog plana za koji smo znali samo nas dvoje, to je u mislima krenulo odavno ali postalo je malo realnije pocetkom ove godine. Januara smo krenuli da se raspitujemo kako se ovde trguje nekretninama, koji su tipovi vlasnistva, rizici, prednosti, prevare...
Tada smo u startu poceli da udaramo u razne zidove i negativne odgovore tipa: "Ma kakva kuca, pa vi samo sto ste stigli! Niko vas za ozbiljno ne uzima."
E onda smo resili da se stvarno potrudimo, da krenemo da radimo (samim time i zaradjujemo) jos vise ali da nikome o tome ne pricamo. Tako je i bilo...

Radili smo jos vise, spavali jos manje, kontak sa familijom i prijateljima se skoro skroz izgubio a i kada smo se culi sa nekim pazili smo se da se ne izletimo nesto o nasem novom planu. Sve je trebalo pre da se zavrsi i probali smo da kucu kupimo pre martovskog odlaska za Srbiju ili bar odande ali neke stvari su krenule nizbrdo ali smo iz tog promasaja ustali iskusniji i jaci. Vise o tome cu u nekom od sledecih postova.

Sada malo o kuci - ono sto je veoma bitno je da smo kupili kucu i plac na kome se ona nalazi (mnogi ovde ne znaju da i ako kupe kucu nisu samim time vlasnici zemlje) tako da smo sada vlasnici jednog dela Amerike, mali korak za covecanstvo ali ogroman za nas :) Ceo plac je nesto preko 4 ara, na njemu je kucica na 2 sprata sa ukupnom korisnom povrsinom 110 m2, cetiri sobe, tri kupatila, parking za cetiri vozila, mala basta ispred, dvoriste iza i pored kuce.
Nalazi se u divnom delu severne Atlante - Roswell, naselje se sastoji od tzv "gradskih kuca" (townhouse, townhome) sto su u stvari grupe od po 4-6 spojenih kucica ali svaka se od sledece razlikuje, bas kao na ovoj slicici iznad. Nasa je pocetna (ili krajnja) tako da samim time ima dodatno dvoriste pored jedne strane kuce.

Zvanicni vlasnici smo postali 24. juna i cim smo izasli iz advokatske kancelarije poceli smo da sirimo glas po Srbiji :) Zaista NIKO nije ni pomisljao da ce to biti vest a onda su krenule iznenadne radosti (i dalje u neverici) sa logicnim pitanjima: Kako sada pa to!? Ma vi nas lazete! Samo se salite, jel da? A jel sad' u Americi 1. april ;)

Kucica je izgradjena 1984. i u finom je stanju ali resili smo da je kompletno renoviramo pre nego sto se uselimo. Useljenje smo planirali za oko 3 nedelje a do tada moramo da zavrsimo plocice u kuhinji i 3 kupatila, tepihe od zida do zida na spratu, parket u dnevnoj i hodniku... i jos ko zna koliko drugih "sitnica".
Ne mogu da opisemo nasu srecu i euforiju, ovo je ipak jedan dobar film, onaj pravi - americki ;)

Sutra pustamo neke slike, ovo je samo da otkrijemo najnovija desavanja koja oznacavaju novu etapu naseg zivota.


Aj' budite nam srecni i veseli i ako mozete oprostite tromesecnu pauzu :)

11 comments:

Ohio said...

Znaci ljudi da ne sedim, sela bih na dupe!!! Pa vi ste stvarno fenomenalni i presisali ste sve nas zelenjake, ne mozemo ni da vam prismrdimo!! Svaka vam cast stvarno i neka sledeca vest bude da je Ivana trudna. Sad je sve na mestu :)!!

Sad jedno pitanje ovako za nas ovde, kako ste uspeli da dobijete kredit?! Pretpostavljam da je povoljan je l', ali kaaako?!

Anonymous said...

Svaka cast!!!!! Drugo nisam ni ocekivala! Neka vam je sa srecom i kao sto Ohio rece sad jos jedna bebica i pravi americki san!
Veliki pozdrav, Lela

Misa said...

Majstori, postali ste nasi idoli!
Uzivajte!

Amra said...

Pa stvarno svaka vam cast Veseli! Nek je sa srecom, da napravite mnogo sretnih uspomena u novoj kucici. I da tako i nastavite dalje, odlucno prema svom cilju!
Veliki pozdrav iz AZ!

Unknown said...

Ja slike vec videla!!!

Anonymous said...

Ocemo slike!

Igor said...

Auuu... kao u ona stara vremena :) Bas mi je milo da vas vidim ponovo!
Hvala svima na cestitkama i zelimo i vama sto vise ovako lepih desavanja.
Bice odgovora na sva pitanja (ako zaboravim a vi se ne stidite da pitate ponovo), odredjene detalje pokricemo postovima kako bi mozda i drugima pomogli. Naravno, ako nekome nesto hitno treba - zovite, Skype-ujte i sl.
Evo sada postujem par slika, za pocetak ;)

Bockyman said...

Кунем се да нисам видео ова два нова поста и да сам добро прогнозирао!
Мислим,СВАКА ЧАСТ,шта друго рећи!!!!

Igor said...

Ne znam za ostale Bojane ali ja ti verujem, ovde u Americi je sve u poverenju ;)

Anonymous said...

Moze li se znati koliko kosta takva kuca iz 84. godine? Ili mesecno koliko je rata?
Pozdrav i sve najbolje od forumasa zelene lutrije!

Krajisnik said...

Prica vam kao iz bajke, kako se moze sa vama stupiti u kontakt preko interneta, zanimaju me neke stvari oko lutrije, vidim da ste vi tako uspeli da dodjete u USA!