Monday, April 20, 2009

King & Queen of Atlanta

Da, ove dve zgrade koje se vide izmedju nas zovu se King & Queen i nocu im predivno svetle krune, niste valjda pomislili da to sebi laskamo ;)
Kako god, mi se polako navikavamo na americki nacin zivota, svaki dan nesto novo saznajemo a koliko toga nas jos ceka. Naravno sve je pozitivno a i mi smo se tako u startu postavili. Ne zamerite sto se ne javljamo cesce, sto nas na Skype-u slabo ima, ali shvatite da imamo puno obaveza i da nam je svaki dan kratak. Igor radi uglavnom svaki dan pa i subotom, a ja za to vreme idem u kupovinu i zavrsavam razne druge stvari. U sredu je Igor uzeo slobodan dan i isli smo zajedno u downtown da sredjujemo SSN brojeve. Tada smo i napravili snimke koji su u albumu Atlanta. Nismo imali bas puno vremena pa smo prosli samo jednom ulicom, obisli par prodavnica i jeli u Burger King-u, a obilazak bitnih lokacija Atlante planiramo ove nedelje.

Petak nam je bio posebno interesantan jer se Igor vratio s posla sa svojom prvom platom. Dobio je svoj prvi cek i to samo za jedan radni dan jer sve ostalo se obracunava za sledecu isplatu. Da ste samo videli tu srecu, prvi $$ zaradjeni u Americi, nije to mala stvar. To je moralo da se zabelezi, mislim da jos nije skinuo ovaj osmeh sa lica. Jedva cekam da i ja pocnem kuci da donosim cekove :)


Od namestaja jos uvek nista nismo kupili ali aktivno trazimo i uskoro definitivno kupujemo ili neki nov i jeftiniji ili skuplji polovan. Bas smo danas isli da pogledamo jednu dnevnu sobu ali smo odustali i u povratku svratili u Target da se utesimo i kupili mikser za $6.99 i dva Champion duksa za po $4.99 i jos par sitnica :)))

Posle toga smo otisli na rucak (a bogami i veceru) u Chinese Buffett gde za par dolara moze da se jede i pije u neogranicenim kolicinama. Ubili smo se od svakakvih djakonija, prvi put jeli susi, piletinu u sosu od meda (koja i nije tako losa), razlicite morske plodove, salate, voce i slatkise. Igor mi je pricao da je dva puta vec sa kolegama isao u Buffett i bas sam bila ljubomorna i jedva cekala da i mene odvede.
Eto toliko za sada, puno pozdrava svima koji svracate u nas mali kutak, veoma se radujemo svakom vasem komentaru :)

12 comments:

Anonymous said...

Bas mi je drago zbog vas! Mogu misliti vasu srecu posle prve plate :-) Polako ali sigurno napredujete. Svaka cast! Samo se malo cesce javlajte :-)
Veliki pozdrav, Lela

Zana Glisovic said...

Sve cestitke za prvi cek lol Nista se ne brinite za nas iako smo nestrpljivi sve da sto pre saznamo - ja se jos uvek secam kako nam je bilo prvih par meseci... jeste bilo tesko, ali se trudim da ne zaboravim ni jedan jedini trenutak (tad sam zapazala svaku palmu, semafor i beskrajno uzivala u svakom talasu okeana - sad je sve nekako...uobicajeno lol)
Sve najbolje,
Z

Stefan Petrović said...

Lepe su vam slike i drago mij e da ste uvek nasmejani :D

A za ostalo ćete se snaći uz pomoć prijatelja ;)

Pozdrav!

Amra said...

Bravo! Cestitam na prvim dolarima, sad kad je krenulo, zelim vam da se samo uvecavaju. Ma razumijemo mi da ste u frci, samo da znate da mislimo na vas i da smo uz vas, pa makar i ovako. Sretno vam i do sljedeceg pisanja!
Pozdrav!

Anonymous said...

eh, kako Stefi kaze mislimo na vas.. a vi samo polako snalazite se pa kad stignete javite se..
I da srecan prvi pay check.

:)
poz Landlord

Anonymous said...

e sad sam i slike pogledao.. pa grad vam izgleda super. Ima cini se i setaca..:)

landlord

Maja said...

hahaha ima i setaca :-)
Jako je zanimljivo kako su nam svima isti prvi utisci o USA, a ja zelim da ti prvi utisci vecno traju :) pozdrav iz Ohio-a, WOTLK

Anonymous said...

Ipak proseta po neki belac, niste jedini!
Milica

Iva said...

Igor vise nije belac, sad je crven kao indijanac :)

Anonymous said...

To nam je izgleda porodicna slabost! I mene je prvo americko sunce u isto doba, samo pre 30 god, tako "opalilo" u komsijskoj vam Floridi da sam dobio nadimak "lobster"...
Ali jace od toga je bilo ono
" sunce tudjeg neba..." ! Sada su druga vremena i osecaji i nadam se da ce ga brzo proci. Da posaljem jedno kilo od zaplanjsko kiselo mleko? ;-))
Tatko mu!

Anonymous said...

Svaka cast i jednom i drugom - vidim da sve ide kao po loju i da vas entuzijazam ne napusta!!! Blog je fenomenalan i da znate da pratim desavanja tako da "keep up the good work":).

Milena (Veljkovic) Steele

Igor said...

Hvala na lepim komentarima i zeljama! Vidi ti ovog mog Lobstera, priseca se dana provedenih na ovom kontinentu :) Nista ti ne brini, vodicemo te mi ponovo na Floridu, cekaj samo Bilja da se vrati iz Nemacke, da ti "namesti" naocare za sunce ;)

Evo nama i moje kumice Milene iz Kanade :)))

Drugari amerikanci puno vas pozdravljam a ostalima na "starom kontinentu" zelim da nam se sto pre pridruze!