Thursday, May 21, 2009

Vesti bez svesti... od nespavanja ;)


Pre par dana mi krenuli zajedno da radimo, dobili smo veliki bazen koji nam je udaljen od stana manje od 8 milja. Nalazi se u ogromnom parku i okruzen je sumama, golf, baseball i ostalim terenima. Subotu i nedelju smo radili od 10h do 20h a od ponedeljka pa do sledeceg vikenda radi bazen samo od 16h do 20h jer su deca jos u skoli. Prvi utisci su nam DIVNI! Trudimo se da se u startu dobro pokazemo jer ce nam kasnije biti lakse. Ima tu i nekih zavrzlama oko posla, ocigledno smo nekima postali trn u oku jer smo krenuli da se probijamo i uspevamo u pocetnim ali veoma bitnim stvarima. Mogu reci da su se neki odnosi okrenuli za 180 stepeni, od koga smo ocekivali da ce nas pogurati, dosta nas koci a sa kime nisam imao dobar odnos u startu sada divno saradjujem. Sada ce moj bata i tata da kazu: "Evo onog starog Igora, vec se posvadjao sa pola firme!" ali nije bas tako, sa velikom vecinom sam super, to je samo jedna mala karika koja se preskace bez problema ;) Veoma je bitno da smo vec dobili neke pohvale i odlicne ocene koje mi je preneo direktor licno.
Kako god, u firmi su nam rekli da niko nece praviti vise od 40 sati nedeljno da nam ne bi placali prekovremene sate 150% tako da sam ja poceo da radim 2 posla, kad nisam na bazenu uskocim u tehnicku ekipu i na terenu otklanjamo kvarove. Tako npr. sutra radim kao serviser od 7-15h pa jurim kuci da rucamo i zajedno idemo na bazen kao spasioci od 16-20h. Tako cu dok god bude moglo jer su nam sve ovo ipak privremeni poslovi, sezonski, pa ih moramo sto bolje iskoristiti.

A evo i najnovijih vesti, danas smo polozili testove i voznju i odmah dobili vozacke dozvole! Jos jedna misija uspesno zavrsena :)
Otisli smo rano jutros i polozili po 2 testa sa po 20 pitanja i odmah se prijavili i za polaganje voznje ali nam nisu dozvolili da polazemo nasim kolima jer nemamo osiguranje (njega nismo hteli da uplatimo bez dozvola jer je mnogo skuplje). Onda smo odjurili do firme i od mog kolege Slovaka, glavnog tehnicara, uzeli Passata i sa njim polozili. Sve to smo uspeli da zavrsimo do 15h, izasli sa novim dozvolama i stigli na posao. Nase dozvole su nam vratili, nisu ih zadrzali kao sto su nam mnogi rekli.

Odobrena nam je i kreditna kartica, za pocetak osigurana depozitom koji smo dali. To nam je bitno zbog pravljenja kreditne istorije koja ovde igra veoma vaznu ulogu. Sada sve krecemo da placamo kreditnom i do kraja meseca namirujemo kompletan zaduzeni iznos i polako ali sigurno pravimo svoj pozitivan kreditni skor. Polako ce nam, ako budemo revnosni kreditni limit povecavati ali nama to nije bitno, bar dok do kupovine kuce ne stignemo... hehehe ;)

Aj' cao do sledeceg posta, obecavam za najvise 2-3 dana!

9 comments:

Zana Glisovic said...

E pa samo napred drugari! Drago mi je da sve ide kako treba - a i to sto vas neki ne vole je deo toga... zavidljivosti ima svuda pa i ovde, ne obazirite se na to! Srecno!

Unknown said...

nema šta-pobednici!!!!
svaka čast!!!!
samo....dajte neke slike kumovi!!!
poljubac!!!!

Anonymous said...

Da da.. slike dajte ljudi..
Samo naprijed.. pridruzujem vam se na kontinentu vec u nedelju..
poz.

Anonymous said...

Zavidnih ima svuda...to samo znaci da ste na dobrom putu! Samo napred!
Veliki pozdrav, Lela

kaneolopa said...

Svaka cast ljudi, drago mi je jako da ste uspeli sve da se snadjete ;)

Anonymous said...

Replika: da se nisi "zakacio" ne bi bio pravi Veselinovic!Ali,ja mislim da je suvise malo vremena proslo da bi se donosile takve ocene.

Ipak je to Amerika u kojoj pravda "uvek" pobedjuje...
Nadam da ce vašu zelju za radom i uspehom prepoznati oni kojima je to posao (šefovi i direktori). Njihova dobra rec otvara sledeca vrata vaseg uspeha!
Tatko

Anonymous said...

e ja bih da pozdravim tatu, podseca me na mog tatu :-)
svaka cast za snalazenje, evo i kod nas krenulo, ja dobila novi posao od sledece nedelje, 40h nedeljno minimalac+tip. nesto se pokrenulo. a inace i mi smo imali puno problema sa kocenjem, ali kad ubacis u brzinu...:)
pozz, Maja (WOTLK)

Anonymous said...

Hvala lepa i otpozdrav Vama i tati!!!

Ma i ja sebe sve vise podsecam na mog ...
voleo bih da mu to sada kazem, ali ga nema vise.
kad sam mogao nisam hteo... tako to ide u krug!
Tatko mu

Unknown said...

Pozdrav Xeg, izgleda da cemo se videti tu u Atlanti,kako sad stvari stoje.Znas sta mislim o gradu ali ipak moram nesto da zavrsim tu.Kad budem znao nesto preciznije ostavicu ti email ili ga vec imas pa se cujemo i vidimo.pozdrav i uzivajte.Curcin