Sunday, July 12, 2009

Izvinite na smetnji, uzrok otklonjen ;)

Nije nas bilo neko vreme na netu zbog tehnickih problema, pukla nam veza - komsijska. Odselile nam se komsije sa kojima smo delili internet, mislim, oni to nisu ni znali... sve da im kazem pa nikako ;) I onda krenuli mi da uplatimo neku varijantu kad ono da bi bilo povoljno sve neki uslovi, mora ugovor na 2 godine, moramo da imamo fiksni telefon ili moramo da koristimo kablovsku tog provajdera pa mi nikako da se odlucimo i nakon par dana njuskao ja nasim bezicnim nebom i nanjuskao ponovo neki bezicni ruter u koji sam mogao da privirim i... evo nas ponovo :)

Izdesavalo se za ovih 10 dana dosta toga, sve je OK, super smo - zivi, zdravi i veseli sto zelimo i svima vama a sada posebno mojoj tasti Brankici kojoj je 6. jula bio rodjendan! Ko bi rek'o da je vec 40 napunila ;) SRECNO!!!

Nismo mnogo toga objavili, ne samo u zadnjih 10-ak dana vec i od ranije. Jedna od starijih vesti je da su ovde u Atlantu stigli i Sloba i Jelena, drugari forumasi iz Kragujevca.
Stigli oni pre 2 meseca ali sve cekam da se vidimo jos neki put pa da stavim nove slike ali nikako da se uskladimo s poslom i ostalim stvarima pa evo slike od pre mesec i po.
Za sve koji ne znaju o cemu se radi evo ukratko - oni kao i mi dobili zelenu kartu i upoznali smo se na forumu Zelena Lutrija a kasnije su bili jednom u Nisu pa smo se i videli. Kada sam ja nasao posao za nas u Atlanti rekao sam Slobi kome da se obrati i
povezao ga sa nasom firmom. Tako su i oni dobili poslove ali, na zalost, nismo na istim bazenima.

A sada se vracamo u skoro proslo vreme, pre 3 dana izasli mi iz stana i krenuli ka kolima, kad ono... nema kola!? Kazem ja: "Ivana (u takvim situacijama joj ne tepam) GDE SU NAM KOLAAA!!!" a ona "AUUU UKRADOSE NAM KRAJSLERAAA!!!" Cim smo se povratili iz kome okrenuli smo par telefona i saznali da nam je pauk sluzba odnela auto zajedno sa jos 7 komsijskih automobila. Otisli smo do kancelarije firme koja odrzava i obezbedjuje nas kraj i ustanovili da su nam pre mesec dana dali pogresnu nalepnicu koja potvrdjuje da smo korisnici parkinga. Umesto crvene cetvrtaste dali nam okruglu plavu koja vise ne vazi. I tako mi zvali gazdaricu koja nas je odvezla do slep-sluzbe kad oni nece da nam daju da podignemo auto! Moja greska, vozimo auto 2 meseca sa tablicom prethodnog vlasnika, pa smo morali da idemo do njega, pa ponovo nazad i posle silnih peripetija i vozikanja s jednog kraja Atlante na drugi najzad smo sve zavrsili. Gazdarica platila kaznu od $125 a nama nalozili da registrujemo auto na nase ime, znali mi da to nije dozvoljeno ali sve nekako nemamo vremena. Sledeceg jutra smo otisli do ovdasnje, da kazem "opstine" i bukvalno za 7 minuta registrovali kola i dobili novu tablicu. Ovo je za nasu birokratiju jednako naucnoj fantastici :)

Rekao meni tata jednom da ne pisem previse jer to prelazi u gnjavazu, pa da ga poslusam.
Aj' cao!

15 comments:

Mrs Valusek :) said...
This comment has been removed by the author.
Mrs Valusek :) said...

Nemoj da slusas tatu, razmisli o pisanju knjiga, stil ti je jako zabavan i zanimljiv, dok citam vas blog prosto sam napeta, ne znam sta ce sledece da se desi :)! Znaci kradete komsijama internet, e pa to nije lepo :p Nasi svi stavili passworde!! pa smo morali da platimo kablovski, bila je varijanta da placas 10$ vise ako ne koristis kablovsku TV. E pa drago mi je da imate drustva tamo, mi smo jos na suvom, Srbi nece na severoistok! Pozdrav iz Ohio-a!
PS> prosli comment bio pun stamparskih gresaka

Amra said...

Pa dobro nam dosli opet. Super vas je citati, ja sam svakako vec odavno junkie za vase blogove. Pozdrav iz vrele Arizone!
Stefi

Anonymous said...

E, super da ste opet tu! :)
Poslala sam vam 3 mejla i nema odgovora , vec sam se bila zabrinula... Ali nek ste vi nama samo dobro i zdravo i opet aktivni na blogu!
Zaista vas je lepo citati!
Pozdrav, Lela

Unknown said...

:-) :-) :-)
,,auuuuuu ukradose nam krajslera,
ne mogu da prestanem da se smejem...samo zamisljam ivanu,onako prepadnutu :-)
ja svaki dan proveravam da li ste nesto napisali!!!!
pisite ,pisite!!!
mnogo je dobar osecaj,kao da ste tu blizu u nekom susednom gradicu!!!
15.7.09 idemo da se vencamo u crkvi!!! a onda jos mesec i po do svadbe i zajednickog zivota!!!
volim vas... iz Beograda!!

Anonymous said...

cao ujko i ujna.bio sam na moru pa vas prvi put gledem na internetu.Super su vam kola i sve mi se svidja kod vas.Jel mogu da dodjem i ja sa Tinom ?Puno vas pozdravlja Dida, mama Ivana, Laza i tata Bojan

Anonymous said...

e fala bogu da vas ponovo ima... tatko vise voli po malo ali cesce! verovatno to ide sa godinama ;))
Dok dodjem do kraja zaboravim sta je pisac hteo da kaze...
Pisite, pisite!!! Ivana je vec dobila pohvale i preporuke za putopisca...
cujemo se za desetak dana! Oterase me na more. Neverovatno ali istinito
Pozdrav !
Tatko vam

Unknown said...

E, ne mogu da verujem da se bas TAJ komsija odselio! Stvarno neki baksuz, mogo je da saceka jos neku godinu.
U svakom slucaju drago nam je sto vas ponovo citamo i ... znate gde mozete (kada mozete) da nas nadjete.
Ljubimo vas....

Anonymous said...

Kako je na slici Igor tamniji od tebe, Ivana. A sad?!
Milica

Unknown said...

hvala kumovi, hvalaaa na jučerašnjoj poruci
ljubimo vas :-)

Anonymous said...

Cao Ameri,
Eto nas u Sutomoru vec dva dana. Danas vec licimo na rakove, pomalo...Voda je mokra,topla i slana!
Pozdravljamo vas od gazdi gde smo u prisustvu njihove omladine Blaze i Stefana koji samnom surfuju po vasem blogu.
Uskoro slede slicice
Ljube Vas Bilja i Tatko vam

Igor said...

Puno pozdravljamo Ohio i Arizonu! Pratimo kako se Valjusci provode u Americi a ja sam vas i u blog list dodao pa mogu i drugi da skoknu. Sta se desava sa vama Stefice? Pusti neki info.

Auuu Lela... ma naravno da smo videli sve mailove ali osim nedostatka interneta u to vreme hteli smo da vas nahvatamo na Skype da ne pisemo ali nikako. Bice, samo se vi spremajte ;)

Kuma Zvezdana nam se juce vencala u crkvi :) CESTITAMO!!! Zelimo vam ispunjenje svih vasih zelja i ocekivanja, budite dobri i pametni. Saljemo vam puuuno poljubaca!

Alo kume moj, pa vidis da nisu sve komsije kao sto smo mi bili ;) Pozdravi nam sve i kazi Daretu da smo se Ivana i ja pre neki dan ubili od tenisa... ma tenis ubio nas, uuuf!

Vidi ti ovog ujkinog, pa bravo za tvoje prvo "kuckanje" na internetu! Naravno Dido da mozes sa Tinom da dodjes kod nas u Ameriku, jedini uslov je da imas sve petice, ovde primaju samo odlicne djake - bas kao sto je i ujka bio ;) Pozdravi mi sve sto si nabrojao i ostale!

Surnjajo, pa znas da sam ja uvek bio crnji... mislim kad god treba neko da se ocrni, hehehe. Ljubnite mi ono malecko sto recituje i peva!

E a posebno mi je drago sto moj tata resio da najzad zaboravi posao (nadam se) na par dana i da ode na more! Biljo svaka ti cast sto si ga odvukla, mora da si mu prste klestima odvajala od babinih futera :) Lep provod, mislim... hmmm... pa prvi put ste na moru ;)

Anonymous said...

Dragi Veselinovici,drago nam je da ste se snasli i da se lepo zabavljate. Skoro da smo izgubili kontakt. Ja sam mesec dana bila kod mojih u selo, ucila za drzavni i POLOZILA, pa nisam stigla da pustim poruku ali sam redovno pratila sta se desava kod vas. Sada sam u sedmom mesecu, ogromna, a nasa beba poprilicno "aktivna". Retko vas uhvatim na skype-u, nadam se da cemo cesce da se cujemo. Saljemo vam veliki poljubac, Aleksandra i Milos Dusic!

Anonymous said...

Evo da vas pozdravimo par sati pre no sto napustimo Sutomore!!!
Morski pozdrav
BiZ

Iva said...

Dusici, mislim svo troje ;) bas mi je drago sto ste se javili! Opaaa... iz prve, cestitam za drzavni! Ja zbog njega pobegla cak u Ameriku ;) Posaljite neke slike na mail i pisite sta se desava kod vas. Puno poljubaca!

Evo i nasih Sutomoraca, dobro dosli nazad!