Wednesday, January 20, 2010

Sveti Jovan Krstitelj

Evo nama Sv. Jovana i ove godine! Hvala Bogu svi smo zivi, zdravi i veseli, malo rastrkani po belome svetu ali to moze biti samo pohvalno - delujemo po svim frontovima :)
Puno pozdravljamo sve nase koji su krenuli sa slavljem jos od jucerasnjeg Bogojavljanja. Ocekujemo slike i anegdote sa ovogodisnje slave kojoj po prvi put ne prisustvujemo licno ali smo duhom i mislima uvek uz vas.
Svima koji slave Sv. Jovana Krstitelja zelimo srecnu, bezbriznu i spokojnu slavu, uzivajte sa svojim najmilijima, za stolom i slavskom trpezom ili u glavi i mislima. I ne preterujte s picem, sirom sveta su poostrene saobracajne kazne pa i u Srbiji ;)
ZIVELI!

6 comments:

Anonymous said...

Hvala na lepim recima i zeljama.Igore, Branka i ja smo bili kod tvojih na slavu.Bilo je lepo i divno,kao i uvek do sada, ali bi nam bilo jos lepse i veselije da ste i vi bili sa nama.Vasi Brancina i Rajko!

Anonymous said...

Evo i domacin slave da se zahvali gostima i pohvali njihov doprinos da slava prođe u uobicajenom ritmu i veselju. Tri dana smo se družili, tj. docekasmo, proslavismo i ispratismo Sv. Jovana kako dolikuje.
Mali problem je ispao zbog dileme da li u sredu treba da se obeleži posna ili mrsna slava.Nadjeno je kompromisno resenje koje se sastojalo iz dva dela: nabavljeno je posno prase, a nad ribom je procitano slovo Jovanu i ocenas uz secenje kolaca. Kad je prase doslo na red pomolismo se u stilu: Gudi, Gudi - riba budi... (3 X!)
I preživesmo na opšte zadovoljstvo.
Sa vama bi zadovoljstvo bilo vece! Posto je javno procitan vas spisak zelja za preživljavanje tokom gostovanja, napravismo akcioni plan kako da sve izvedemo. Glavni komandant parade je (naravno) Prija Branka!
U to ime živeli!!!

Igor said...

Hahaha :) e pa bas mi je milo da ste se lepo proveli!
Znam da svake godine izmisljas neku egzibiciju a sada si i prase u ribu prekrstio ;)
Ne znam zasto ali vas dvojica mi sve vise licite na prijatelje Ziku i Milana, a i prija Jelena je tu :))

Anonymous said...

Tradicionalni nastavak St.Johana je Mimicin rodjendan!

Pa ete sa rodjendana i na -5C pozdrave salju:
Luka zvani Genije,Mimica komsika i nas dvoje u vidu nje i mene...

Igor said...

Srecan rodjendan Mimice! :)

Anonymous said...

Epilog o papcima:
Nije kom je nuđeno (Igoru), vec kom je suđeno (Oliju)!
Ovih dana Oli svakodneno ima gozbu u vidu kostiju,ali danas ce da slavi. Na trpezi ce mu biti res peceni papci garnirani sa kožicama... Time se zatvara SvJovanska ponuda, a vas ce marta da ceka drugo prase i raznorazne đakonije. Tu ce biti i mladencici sa medom za Igora, vecnog mladenca
:--- ))) T.