Wednesday, March 3, 2010

Evo jos jednog SERTIFIKATAAA!!!

YEEEEEEE!!! :)))
Zeki je vec pustio glas u komentaru a evo i ja da se pohvalim zvanicno, polozio sam za jos jedan sertifikat u oblasti kojom se sada bavim i dobio zvanje CMS - Certified Maintenance Specialist ili u slobodnom prevodu - Sertifikovani Strucnjak Odrzavanja (ili tako nekako ;))
Bilo je to ovako... do ove godine postojalo je zvanje Tech I (Tehnicar 1. stepen) a onda su ljudi zaduzeni za to odlucili da taj trening dopune i izmene shodno novim standardima i prekrstili ga u CMS, izdali su novu knjigu, poducili instruktore i krenuli sa novim sertifikatom. Pocetkom godine smo svi u firmi dobili to obavestenje i ja sam se u startu zainteresovao ali nije mi se bas dopala racunica, trening kosta $600 i traje 3 cela radna dana tako da bih morao da uzmem i neplacene dane sto cifru povecava jos vise. E onda mi pala jedna ideja na pamet, popricam ja sa sefovima i kazem im da sam resio da se dodatno sertifikujem i da nakon toga ocekujem povisicu. Onda oni meni daju kontra ponudu - platice mi firma trening i polaganje, dobijem placene dane za sve to a o povisici da razgovaramo aprila kad krene sezona.
Ja saberem, oduzmem i pristanem :)
I tako... prvi trening i polaganje na nasem jugu, u Atlanti, inace drugo na nacionalnom nivou (u celoj Americi) odrzalo se 10-12 februara u jednom od Best Western hotela. Bilo nas skoro 30 polaznika, tri dana smo proveli tamo na nastavi od jutra do veceri i dobili te nove knjige Service Tech Manual, 4th Edition(koje inace kostaju $500), dorucke, ruckove, neogranicene tople i hladne napitke... i sve bi bilo lepo da nismo morali da ucimo. (Sad moj tata kaze: "E da si ucio tako kad ti bilo vreme!")
Zadnjeg dana nakon nastave dosao kurir ko zna odakle i doneo testove, sedeo svih 90 minuta koliko smo imali za rad a onda sve pokupio, zapecatio i odneo u nepoznatom pravcu. Posto je ovo kao sto sam pomenuo drugo polaganje za ovaj sertifikat u Americi testove drze u strogoj tajnosti tako da ne znamo ni u kojoj drzavi su ih pregledali, samo smo imali informaciju da cemo cekati par nedelja na rezultate.
I pre dva dana stigne meni e-mail sa cestitkom na uspesnom polaganju a za neki dan ocekujem i sertifikat postom.

Eto, ja malo da se pohvalim, a sto da ne ;)

5 comments:

Anonymous said...

Sto bi rekli nasi: Ovlašćeni Hausmajstor za bazeni!!!
Bravo majstore, još jednom...
Samo pazi da se ne praviš mnogo važan pred kolegama, da ne počnu da ti "smeštaju" razne varijante na poslu.
Aj, pa se vidimo uskoro!
ZV

Anonymous said...

Bravo Igore.U tebe nismo nikad ni sumnjali da nemozes da postignes uspeh u zivotu.Od sveg srca ti cestitamo i zelimo jos vece uspehe u zivotu, kao i sto bolje napredovanje u poslu.Mnogo Vas vole i pozdravljaju vasa Brancina i Rajko! Do skorog vidjenja.

Anonymous said...

Cestitam!!!!
Lela

Igor said...

Hvala na cestitkama!
Nisu ovi sertifikati nesto nemoguce tesko za nauciti ali evo ovo sada njih cetvorica nisu polozila, a sigurno im bilo mnogo lakse jer su na svom terenu i na maternjem jeziku, to me cini jos zadovoljnijim :)

Ehej Uzice! Pa sta se radi kod vas?
Pozdravljamo vas puno!

Unknown said...

jos jednom bravo!
bravo kume, svaka csst!!!!
pa sta se drugo moglo ocekivati od tebe!?!? pih!