Saturday, March 6, 2010

Kad matori podetinje :)

Imali smo zaista uspesnu zimu sto se posla tice u mojoj firmi pa su resili da nas iznenade jednim radnim-neradnim danom. Nismo imali pojma o cemu se radi, dobili smo adresu gde trebamo da se pojavimo u odredjeno vreme i u prvom trenutku nam nista nije bilo jasno...
Dosli smo na jednu od 57 Laser Quest lokacija u Americi (125 u celom svetu)! Sta je sad' to!? U hodniku su igre tipa stoni fudbal, vazdusni hokej i sl. ali glavna stvar je u centralnom delu. Otvaraju se vrata i mi ulazimo u prostoriju kao iz video igre, okupljamo se oko jednog lika koji nam objasnjava pravila, proceduru i zaklinjemo se da necemo da varamo u bilo kom smislu, svako bira svoj nadimak i dobije neku plocicu... a onda se otvaraju sledeca vrata i ulazimo u "oruzarnicu" :) Svako uzima po jedan borbeni set koji se sastoji od cudnog prsluka i oruzja. Eheheee!!! Pa sto odmah ne kazu, sad je vec sve jasno ;) Svako navlaci prsluk i aktivira oruzje onom plocicom koju nam prethodno dali, cuju se neki cudni zvuci i na displeju oruzja se pojavljuje nadimak igraca. Otvaraju se sledeca vrata, krece odbrojavanje a mi utrcavamo u ogromnu arenu kao iz Quake-a! Hodnici, stepenice, razni nivoi i prolazi, prozori na zidovima i podu... hahaha... svako protiv svakoga sto bi nasi klinci rekli :) Prsluci imaju po jedan svetleci senzor na stomaku, ledjima i ramenima a samo oruzje je peti senzor. Puca se laserom i gadjaju se ostali igraci ali samo u senzore (gadjaj ti gde hoces ali samo senzori ubijaju), svaki nosi odredjeni broj poena ali kada tebe pogode to donosi negativne poene, ceo prsluk vibrira i laser se blokira na par sekundi - taman koliko je dovoljno za onog koji te je "smaknuo" da pobegne :) Samo okruzenje je odlicno odradjeno, fluorescentne boje, dim i specijalno priguseno osvetljenje prave jedinstveni ambijent. Jurcali se mi kao deca po toj areni sve dok nam nije odzvonio Game Over!
Razoruzali se, kompletno znojavi od ratovanja i razocarani sto je gotovo a ono, u stvari, samo pauza za rucak. Stigle nam ogromne pice i podelili nam zasebne izvestaje u kojima se vidi ko ima koliko poena i ko je koga koliko puta i gde pogodio. Posle klope nazad na jos jednu rundu i tek oko 9h stigli kuci. Nisam znao dal' da slazem Ivu gde sam bio il' da joj priznam pa ako mi se smeje - sta da radim, stvarno je bilo interesantno ;)

6 comments:

Unknown said...

Slike kazu da si se super proveo, a sta ti kazes cucu u cetvrtak!

Cwelle said...

Drugare, ne očekujem ništa manje od prvog mesta. :)
Tolike godine Counter-a mora da služe nečemu. :)

Igor said...

Milice, samo da znas, dolazimo ne na jedan nego na DVA cetvrtka! Hajde i jos neki dan preko ali ne vise - da vam ne dosadimo ;)

Drugare, znam da cu da te razocaram ali morao sam da se zadovoljim 4. mestom :(
Dosli neki novi klinci, pucaju ko blesavi, doslo mi bombu da im zveknem ;)
FIRE IN THE HOOOOOLE!!!

Anonymous said...

Ex,sve su ludi, pa im i vi pravite drustvo :) Ne brinite, sada kada dodjete in real world tj Srbiju vraticemo vas u normalu. Pozdrav, pa se vidimo za koji dan.
Nikola i Marija

Unknown said...

Srecan put!!!!

Igor said...

Ehej! Hvala :)
Evo ja upravo kucam par recenica!