Friday, October 8, 2010

Nemi film

Nemi film ima neku svoju draz pa tako verujem da ce i ovaj post bez slika imati nekog efekta, mozda bi ga mogli nazvati - coravi post.
Opet smo imali duzu pauzu nego sto sam ocekivao ali to je, verujem, posledica velikog obima desavanja i brzog zivota koji se ovde zivi. Svo raspolozivo vreme gledamo da sto isplativije iskoristimo tako da za razonodu i rekreaciju bas i nemamo neki veliki luft (jel to bese nemacka rec!?). Kad' sam vec strane reci spomenuo cek' da iznesem jedno zapazanje, hehehe, kao mali nije mi bilo jasno zasto se moja omiljena jabuka zove "Zlatni Delises"... i izgleda da sam bio mali (i neobavesten) 35 godina jer sam tek prosle godine primetio ovde u Americi tu istu jabuku samo se zove "Golden Delicious" sto u prevodu znaci -Zlatna slatka- a ovo DELICIOUS se cita bas tako - DELISES :) He, he, ala smo ti mi Srbi pametni, pola prevedemo a pola ostavimo kao misteriju, ili mozda ipak ostaje pitanje - Ko je kome ovde ukrao jabuku?

Eto, ne pisem vise cesto a sada ne znam sta bih pre. Toliko toga se izdesavalo ne samo u zadnja 2 meseca vec u zadnjih godinu dana i sve je cekalo neki svoj red da se objavi - pa na kraju nista! I nas kucni ljubimac guster i Da Vinci izlozba i muzej dinosaurusa i "tiha aukcija na vodi" i... svasta :( Pa sta da radim, neka ceka jos ;)

Ono cime smo najvise okupirani je, naravno, sredjivanje i opremanje kuce. Uselili smo se mi jos onda, ubrzo posle kupovine da ne bi uzalud placali i kiriju tako da smo sada "svoji na svome". Osecaj je neverovatan, otvoris vrata (bilo prednja il' zadnja :)) a ono tvoje, zakoracis u dvoriste - i ono tvoje, novine ispred praga bacio raznosac novina - e to nije moje, komsijino, al' kad je vec tu daj da vidim sta pise ;)
"Dobro jutro komsija, sta ima?" - "Zdravo komsika, kako hrizanteme?" ... i tako to, ma kazem ja, neopisivo, specificno i sto je najvaznije lepo i prijatno.

Da, puno toga smo sredili ali nista nije 100% zavrseno jer uvek ima necega sto je uslovljeno onim sledecim. Ali bitno je da sve ide po planu, uspesno je svaki projekat do sada zavrsen. Nema slika bas iz tog razloga jer nista nije skroz zavrseno.

Onaj veliki javor ispred kuce smo isekli pre 2-3 nedelje pa kad izvucemo panj i korenje posadicemo nesto drugo, cvetno. Ali tada cemo vec preci na spoljasnost kuce i dvorista sto ce biti novo poglavlje koje zahteva puno rada da bi bilo onako kako zelimo.

Sto je najvaznije nismo se olenjili sto se rada tice ali smo se dosta zamorili i neophodan nam je odmor da bi ponovo napunili baterije. To krece od sutra - cim Iva zavrsi posao krecemo njenim kombijem (ubice me sad, hehehe) za Floridu. Provescemo par noci u Orlandu da bi se posle 30 i kusur godina najzad uzivo sreli sa najdrazim nam likovima iz detinjstva: Mikijem, Siljom, Pajom, Plutonom... da, da - Disney World! Bas me briga, detinjasto ili ne to mi je velika zelja i za 2 dana ce se ostvariti :)))

Iz Orlanda sledece nedelje idemo za Miami gde se ukrcavamo na brod i krecemo na divno krstarenje. Prvi dan cemo provesti na Key West-u, ne zbog Nick Slaughter-a ili one zenske vec cisto radi uzivanja ;) Odatle idemo na Bahame (Bahamas) i narednih nekoliko dana provodimo u raju na zemlji... ahhh... Krstarenje ce se zavrsiti ponovo u Miami-u a onda krecemo nazad za nasu Atlantu ali idemo preko West Palm Beach-a i kopnene tacke Bermudskog trougla - Fort Lauderdale-a.
Ha - vidite kakav zaplet, Miki, Silja pa uzivanje za odrasle ;) U tome je i poenta ovako zamisljenog odmora, probali smo da sami izreziramo nesto sto ce nas malo opustiti i odmoriti.

Odoh ja da se pakujem za sutra a sad' ce i Iva s posla, htedoh reci - od frizera, nije jos ni kupaci spakovala ali vazno da joj je frizura na mestu! (e sada ce sigurno da me ubije ;))

16 comments:

Srboljub said...

Blago Vama. Lijepo ste se snasli tamo. Pos'o, kuca, a sad i krstarenje. Svaka cast.
Zelim Vam lijep provod.

Pozdrav od Srboljuba iz Republike Srpske.

Bockyman said...

Уживајте!!!

Anonymous said...

Lepo se provedite i odmorite!
Pozz, Lela

Anonymous said...

Bravo deco nasa|Uzivajte malo i Vi,zasluzili ste taj odmor posle onolikog rada i truda. Zeli mo vam srecan put i mnogo lepih trenutaka na krstarenju.Srecan put i mnogo lepih trenutaka zele Vam Brancina i Rajko.

Unknown said...

uživajte i slikajte da i mi malo vidimo sveta :-)
cmok :-)

Bockyman said...

Веселиновићи,где сте?
Већ бринем...

Katarina said...

Veselinovici gde ste?Dugo i detaljno citala sam sve sto ste pisali.Dobili smo vize i sada razmatramo gde otici.Pisite ako ste u mogucnosti kako je sada za posao,kakvi su uslovi za zivot i skolovanje jednog mladog decaka.Suprug je fakultetski obrazovan cak je jedno vreme bio student i u Nisu.Inace iz Kragujevca smo.Planiramo da dodjemo u septembru.Mozete li nekako da nam pomognete savetima,i pisite jer ovo sto sam procitala i videla o vama daje mi snage za sve sto mi predstoji do dolaska u Usa.Puno vas pozdravljam i zelim mnogo lepih trenutaka.

Anonymous said...

Pa ovo stvarno nije u redu sa vase strane, toliko ste nas razmazili sa vasim lepim blogom, a vi nam udarili ceznju, ajde cekaj, pa cekaj, pa opet cekaj i nigde traga ni glasa od vas, nije u redu :)
Hocemo post, hocemo post, hocemo post!!!!!

Petar said...

Citam razne blogove vec neko vreme , sa nadom da ce i meni koristiti vasa iskustva ako budem dovoljno srecan da me izvuku na lutriji, ili uspem na neki drugi nacim da odem u Ameriku. I vas sam blog dugo drzao u bukmarku i sad ga iscitah u jednom dahu. Kao da sam film odgledao :)

Svaki post u kom opisete neki nov uspeh , izmami mi osmeh na lice i meni bude drago zbog vas :)

Steta sto ste napravili tolko veliki prekid u pisanju na blogu. Verujem da su mnogi zainteresovani kako ste danas i kako ste napredovali.

Srdacan pozdrav i sve najlpese vam zelim.

Petar

Anonymous said...

Pročitao sam Vaš blog u jednom dahu kao da je jedan od najzanimljivijih romana.
Sve Vaše dogodovštine teraju čoveka da odmah čita svaki sledeći post.
Šteta samo što ste u zadnje vreme (duži period) zapostavili ovaj blog obzirom da Vas dosta ljudi prati što se može videti po komentarima na svaki post, zato uslišite svima nama želju i nastavite postovanje na blogu.
Takođe ja sam sada u proceduri za dobijanje vize...izvukli su me na lutriji, i Atalanta mi je jedan od opcija da dodjem, pa bih voleo i da se lično upoznamo.
Sve u svemu želim Vam sve najbolje
Pozdrav
Miloš

Unknown said...

aaaaa zašto nema više postovaaaaa :( taman sam se saživeo sa vama :D

hoćemo jošššš

Anonymous said...

A sta se desilo sa vama. Jeste li nesto ljuti na nas sto citamo vas blog ili....
Nadam se da je sve u redu sa vama i da uzivate. A bilo bi lepo da se javite kad stignete sa jednim postom.
Pozdrav.
Sale

Unknown said...

Da se pridružim svima koji bi voleli da nastavite sa pisanjem :)

Anonymous said...

Tuzno! Aemricki san? Razocaralo me Vase cutnaje, mozda ste zauzeti poslom i uspehom u US ali ajd da skinemo taj nas balkanski mentalitet i budemo iskreni? Sta uopste se dogodilo sto ste prekinuli kontakt sa svima koje prate vas i gaje nade za bolji zivot? Predlazem da bar napisete jedan post i kazete nam da vise ne zelite da delite vase iskustvo sa nama koje citaju i uzivaju u svaku rec koju napisete? Ja mislim da je fer da okonacate nase iscekivanje, bar vi koji ste izasli iz ovu balkansku vukoje**** znate da svi mi sanjamo za bolji zivot. Sigurno imate posla preko glave i zauzeti sa svacime ali ako ste imali trenutke da pisete iz hotela u Washington-a ili momente kad niste imali internet, ili onda kad ste isklucili sve acounte u Nisu, kad ste prvi put sleteli na US tlo, ne razumem kako ne mozete da objasnite svim ovim ljudima zasto ne zelite da delite vase uspehe i dostignuce ili padove losi osecaji i neuspehe? Nadam se da cete se odvaziti i okoncati pricu koju ste zapoceli i zavrsiti sa ovim blogom! Ovako izgleda ne fer situacija i niko ne zna na cemu je.... Zalim sto ne mogu da vas citam, ali jednostavno nedostajte ovu zajednicu koju ste zadivili vasim jednostavnim stilom objasnjavnaja stvari... Pozdrav i svako dobro! Zelim Vam puno Srece u zivotu!

Anonymous said...

I šta bi, Veselinovića još uvek nema. Stvarno niste fer, bar da nam javite da nećete više pisati.
Ja se nadam da ste dobro i da uživate u američkom snu.
Veliki pozdrav

Miloš

Anonymous said...

Prestali su da pišu zato što je ovaj čitav blog izmišljotina. Nisu oni videli amerike, možda na televiziji samo, a svi ste se popalili kako su uspeli tamo. OVaj blog je zbirka bajki i ništa drugo. Pozzz

Piksi