Sunday, February 15, 2009

Run fatboy, run!

Nista bolje za uvod u ovaj post od sledeceg trailera:




Vec neko vreme sam bez posla, pozavrsavao sam sve stvari koje sam mogao i svuda sam isao pesice i dolazim do faze u kojoj nemam vise fizickih aktivnosti. Uz sve to sam se nakon svih zimskih desavanja dodatno ugojio i ponovo nabio ~90Kg, a gde je 90 tu je i 100 :)

Iz gore navedenih razloga (a i jos kojih) ja resio da ukljucim rekreaciju. Na prvom mestu je trcanje sa kojim sam jutros krenuo. Kada sam zadnji put trcao bilo je to samo radnim danima, vikendom, praznicima i po kisi ne. Tada sam za 100 dana skinuo 10Kg. Sada sam resio da trcim svaki dan, za pocetak oko 2Km, odmah posle dorucka. Nakon trcanja idu vezbe razgibavanja, one iz vojske, pa tusiranje i ogromna casa Cedevite ili Multivite. Malo zezanja bucicama i zig-zag sipkom, malo trbusnjaka i sklekova. Planiram i uvodjenje plivanja i mozda teretane ali to je jos u razmatranju. Veceru iskljucujem, prestajem na neko vreme da pijem gazirano i pivo, dorucak i rucak ostaju normalni. Prvih par dana se provedu u upalama ali sto je veca upala to se ja vise forsiram da "prebolim" od jednom sve. Najgore je pred trcanje kada me strasno mrzi ali posle svega je osecaj predivan, najozbiljnije.

Zabelezio sam i trenutnu tezinu, posto kod svakog coveka ona varira u toku dana cak i po par kila ja sam se izmerio jutros kada je tezina najmanja i upisao 88.5Kg (uvece imam preko 90). Kada se opet budem merio da bih video pomak u kilazi bice isto pre dorucka.

p.s. Iva ce mi se pridruziti u trcanju za neki dan a najverovatnije ukljucujemo i bazen :)

6 comments:

Anonymous said...

auuu druze.. ti bas ozbiljan..:)
ma super ti je to.. ja idem na jiujitsu i super mi je.

Trcanje je meni smor, bas zato sto je nekako dosadno. OK mi je igrati fudbala ili kosarke pa tu trcis i ganjas loptu.
Sto se tice plivanja, to bi mi bilo interesantno opet nesto sa loptom.. tipa vaterpolo ili nesto sl.

Javljaj svakako rezultate..

poz Landlord

dreamerns said...

Svaka cast.....ja to sebe ne mogu nikako da nateram. Sve mogu, ali mi ne idu fizicke aktivnosti...

kaneolopa said...

Mene je ista stvar strefila... kada tako ostanes kod kuce i samo krenes da se gojish. Na svu srecu teretana je tu u zgradi pa za rekreaciju treba samo dobra volja. Inace kraj u kojem zivimo je poznat po ljudima koji se intenzivno bave rekreativnim aktivnostima, pa nije cudo kada na -10 c vidis na ulici nekoga ko trci u shorcu i majchici :D

Igor said...

U pravu si Lande za sport, ko voli i kada bi to bilo svaki dan a ne jednom nedeljno. Ako se pusi, pije, puno jede i slabo krece a onda nedeljom tradicionalni drugarski fudbal sat-dva u sali ili na otvorenom... od toga mogu da se dobiju samo iscasenja i povrede, no pain - no gain.
Koljo ne idu ni meni ali ja sam stari inadzija, iz inata mnoge stvari radim pa tako i trcanje ali to kod mene ne traje dugo, eto zadnji put 100 dana ali sam rezultatima bio zadovoljan.
Danice vuci ga dole u teretanu, video sam je na nekoj vasoj slici ;)

Anonymous said...

Svaka cast na celicnoj volji. Taj inat ne volim ali moze da bude koristan kad se ispravno usmeri. :-)I meni bi mogao da koristi za istu stvar.:-)
Veliki pozdrav za vas, Lela

Anonymous said...

Znao sam ja da u tebi cuci sportski talenat!
Kad se samo setim kako si begao od kosarke...
Nego, da ti dam neki cas iz basketa da se zanimas sa crnci-penzioneri dok budes cuvar plaze u letnjem periodu... Gratis!
Tatko ti!
PS: A mogao bi da prodjes i kao neki novinar-columnista kod Boba Djurdjevica u Fenixu...