Thursday, June 18, 2009

Stone Mountain - drugi deo

Posto vidim da je interesovanje ogromno i da jedva cekate nastavak price ;) necu vise da vas drzim u neizvesnosti...dakle, ovako...
Kad smo stigli, dobili smo mapu svih atrakcija i mesta koje treba posetiti, naizgled jednostavno, ali nakon studiranja i (ne)razumevanja iste, morali smo ipak da potrazimo savet odakle da krenemo.Voznja zicarom do vrha planine koja traje svega par minuta bila je vrlo uzbudljiva, narocito kad smo se priblizili uklesanom delu i izbliza videli kako impozantno izgleda. Na vrhu prakticno nema nicega, podseca na povrsinu Meseca, tu i tamo po neka biljka, neko drvce, ali je zato pogled predivan, vidi se Atlanta u daljini, sto nazalost nas aparat nije uspeo da zabelezi. Spustili smo se zicarom nazad i otisli u muzej. Jedan deo muzeja je posvecen gradiocima i izgradnji reljefa, u drugom delu su izlozeni autenticni predmeti stanovika ovih predela kroz vekove, a trece krilo muzeja je posveceno poznatim licnostima iz Atlante i drzave Georgie, R.E.M. B52's, James Brown, Ray Charles, Little Richard... ali je tu bilo zabranjeno slikanje.

Posle muzeja dosta vremena smo proveli u gradicu napravljenom u starom fazonu punom najrazlicitijih sadrzaja, isli u 4D bioskop odakle smo izasli bukvalno mokri, Igor sreo svog drugara iz detinjstva - Indijanca ;)
Starim vozom smo obisli ceo krug oko planine i nismo ni osetili kako je vreme proletelo i taman smo stigli za jos jednu voznju, ovog puta prevoznim sredstvom koje ide i po zemlji i po vodi- amfibijom. U originalu se ova atrakcija zove Ride the Ducks, DUKW (lici na Duck a kao patka ide i zemljom i vodom :)) je vozilo iz drugog svetskog rata. Na ulazu su nam podelili pacije kljunove koji proizvode zvuk patke, pa smo verovatno izgledali kao gomila idiota koja grakce, ali nema veze mi smo se bas super zezali a tome je najvise doprineo kapetan svojim smesnim pricama i salama. Ubedljivo najbolji je bio ulazak u vodu, ...u stvari bolje od toga je bilo kad sam ja vozila amfibiju samo sto sam prvo morala da sacekam da se sva deca izredjaju. Jos jedan interesantan detalj, priroda je ovde fantasticna, netaknuta u vecem delu i bas pre nego da uplovimo, nedaleko od nas, iz sume je istrcalo lane, a za njim jos jedno... neverovatan prizor. To je bilo to, nismo vise imali vremena za dnevne avanture, mada nismo obisli sve sto smo zeleli, po nesto smo ostavili za drugi put;)
Vece je bilo rezervisano za laser show, spektakl koji se odrzava svake veceri na Stone Mountain. Ljudi su poceli masovno da pristizu sa rucnim friziderima i prostirkama za sedenje, neki su nosili i stolice. Pomislili smo da ce to da traje citavu noc. Pocelo je sa predivnim vatrometom, bilo je puno dobre muzike, poznatih tema iz filmova Indiana Jones, Star Wars, Pirates of the Caribbean... i sto je u USA neizbezno - prepun patriotizma. Kazu da je to mozda najveci laser show na svetu i dosta dugo traje, oko 40 minuta.

To je bio jos jedan divno proveden dan i jedna vise neizbezna atrakcija nase Atlante :)

3 comments:

Unknown said...

I interesovanje i dalje raste... Stvarno je prelepo ali je jos lepse videti drage ljude na tako lepom mestu. Kumo, samo da znas, Dejan ti zavidi na onom volanu, a ti kume, cisto da ti kazem, odlicno ti stoji onaj kljun.
Bas smo se uzeleli za vas, nikako da se cujemo. Ko bi reko da ce raskorak od 6 sati da nam pravi ovoliko problema. Ali sta je tu je, bitno da ste nam vi OK.
U nestrpljivom iscekivanju izvestaja o vasim novim avanturama znajte da misle na vas vasi kumovi!

Anonymous said...

Jedva stizemo da vas pratimo,kao da ste na ekskuryiji i nastavite da se dobro zezate.Trenutno smo u vasem niskoj kucici,gde Zeljko proslavlja rodjendan.Da ne biste bili u zabludi bebu ne planiramo uskoro,posle vas,ali zajednicki zivot da...Puno vas pozdravljamo MARIJA I NIKOLA

Anonymous said...

alooo pa gde ste vi da proslavimo jos jednu crtu na zivotnom godu!!!Svi prisutni su vam dali opravdanje za izostanak, a corpus delicti smo poslati...
Ziveli za tatkov rodjendan :-)))

Na tamo - na ovamo uvek ste centar dogadjanja...
Lep je bio vas izlet, lepe slike... ali mi gorko kad vidim kako Ameri od jedne obicne cuke naprave spektakl... a cela Srbija se poradja oko jedne djavolje Varosi da postane svetcko cudo!
Koliko mi ne znamo da cenimo nase lepote...