Wednesday, March 25, 2009

Divno iznenadjenje

Pre skoro mesec dana zove mene kum i kaze:
"Eeej cao kume, evo Mare (kolega njegov) i ja gledamo neke novine pa imaju nesto kao horoskop... u stvari vise kao test slaganja parova ali preko porodicnih slava... pa ja samo da proverim jel slava kuminih roditelja bese Sv. Nikola a tvojih Sv. Jovan? Pa... da vidim kako se slazete..."

Hehehe, smesno mi to bilo i bas smo se zezali kakve veze imaju slave i slaganje parova a inace me ne interesuju horoskopi, novinski testovi i tako to i bas sam ga kasnije tog dana kad smo se videli pitao sta nam se palo a on mi nesto silno napricao, kao sve je OK pa ovako, pa onako i bice vam uvek lepo i slagacete se...

Ja sam to i zaboravio kad u nedelju dosli kumovi kod nas i odusevili nas iznenadjenjem koje su nam priredili. Poklonili su nam dve spojene ikone Sv. Nikole i Sv. Jovana, uradjene po narudzbini na posebno tretiranom lipovom drvetu u starom stilu na ikonostas podlozi od 24K zlata.
Mi zinuli od cuda kada smo videli kako to mocno izgleda a kum kaze: "Secas li se kad sam te ono zvao kao za onaj test sa slavama, e pa znao sam al' sam morao jos jednom da proverim jer sam tada narucio od Tome ikonopisca, koji oslikava crkve po Srbiji i Crnoj Gori, da vam napravi ovo da ponesete u Ameriku za srecu i uspomenu..."

Ovo je nesto stvarno predivno i dirljivo. Neizmerno smo zahvalni!

2 comments:

Anonymous said...

E pa svaka cast, vasim kumovima! Stvarno je dirljivo i nemerljivo! Nesto posebno u svakom slucaju.
Lela

Anonymous said...

Bravo kumovi! I na slici predivno izgleda a ne mogu tek da zamislim uzivo. 10+ za ideju!!!