Monday, March 16, 2009

Nas prvi Americki kutak

Rado cu podeliti ove vesti sa svima, naime ovo je kucica u kojoj nam cuvaju stan dok ne stignemo u Atlantu. Stavio sam par slika u album pa budite slobodni prosetati kroz "nas" jos prazan stan :) Kuca se nalazi u jednom od boljih i sigurnih naselja Atlante, Sandy Springs, u kompleksu ima vise istih kuca sa po par stanova, parking prostor je ispred i izmedju kuca. Sam ulaz u kompleks je obezbedjen, poseduje za stanare bazen, teniske terene, teretanu. Lokacijski je izmedju jezera i velikog parka... ma milina :)

Virtuelno smo se upoznali sa krajem u kome cemo ziveti i za sada smo veoma zadovoljni, ustanovili smo i neke relacije koje nam mogu biti bitne ili interesantne. Od sada za razdaljine koristimo milje (Miles) umesto kilometara a odnos je 1mi=1.6km
Do jedne od vecih ulica koja vodi do centra i kojom saobraca gradski bus a samim tim i do prve stanice udaljeni smo manje od 0.5mi. Divno je sto je odmah tu i jedna od vecih prodavnica iz poznatog USA lanca Walgreens tako da smo i povoljno snabdevanje resili jer rade do ponoci a pesaka ce nam trebati ne vise od 10 minuta.
Sledece poznate prodavnice Toys R Us, Radio Shack, Ace Hardware su nam na 3mi a Home Depot, Sports Authority, Costco, Target, World Market i Walmart na svega 4-5mi. To su u Americi jako male relacije ali su ipak za odlazak kolima.

Stan je prazan ali sa kompletno opremljenom kuhinjom i kupatilom a mi smo u startu bez kola tako da su nam ove informacije do kojih smo dosli jako bitne. Naravno, bicemo i stalni posetioci takozvanih garaznih prodaja dok se malo ne skucimo, sve je to nama na odredjeni nacin interesantno i uzbudljivo i sigurni smo da cemo se 100% snaci u svakom iskusenju koje nas ocekuje :)

12 comments:

Anonymous said...

Eeeee super je kucica! Bas sam sretna zbog vas i jedva cekam da cujem utiske kad stignete!!!
Sretno vam u svemu od srca!

Anonymous said...

p.s.
stefica je ostavila prethodni comment :)

Anonymous said...

Stvarno prelepo! Bas fin kraj. I ja jedva cekam prve utiske i naravno zelim vam svu srecu!
Lela

Anonymous said...

Izgleda divno, predivno:) bas americki, i vise nego odlicno za pocetak.
Jos samo da nam otkrijes tajnu kako si uspio naci ovakvu odlicnu kucicu i to preko interneta, svaka cast:)
Leona

Anonymous said...

Prekrasan stancic. To su tipicni americki stanovi u zgradicama/kucama.

Walgreens ti nije najbolji choice za hranu, imaju vrlo mali izbor i skupi su. U Costco se moze uclaniti, oni imaju vrlo niske cijene i klasika jeftino je u Walmartu, ako mozete stici do tamo. Zapravo cim dodete kupite neki autic, po mogucnosti i gps i na konju ste!! :))

Anonymous said...

Stizeljeto :)

dreamerns said...

Super vam je kucica. Stizeljeto je u pravu...nazalost. Wallgreens ti je snabdeven hranom ko nase trafike...imas smoki i djus...tako i ovde, imas chips i gluposti, ali ne bas nesto hrane (i ono sto ima je najnizeg kvaliteta). Costco kosta nekih 50$ godisnja clanarina, on je dobar da kupujes na veeeliko, ali isto tako nema sve. Wallmart ti je super za razno pokucstvo, jeftinu garderobu i sl...ali hrana je opet krsh. E sada, ne znam kakvi su ti world market i sl (zvuci nesto dobro, ali i skupo).

kaneolopa said...

Wow super izgleda kucica :D evo imas i garaz sejlove ovde http://atlanta.craigslist.org/gms/
pa pogledajte koji vam je u vasem kraju

dreamerns said...

Jao...sada sam video sta je taj WorldMarket...to imamo i mi u komsiluku. Moj savet ti je da u to ni ne ulazis. Tu ces naci mali indijski stocic za 1000 dolara i takve gluposti, Drz se ti garage sales, target-a, home depot i wallmart za stvari po kuci :-)

Igor said...

Hvala svima na komentarima i savetima. Da, u planu nam je da ubrzo polozimo i kupimo auto ali to ne moze u par dana da se zavrsi tako da je Walgreens na par minuta pesaka super opcija jer smo se plasili da ne budemo negde gde smo u startu (bez kola) skroz odseceni. Tu je odmah i bus (Marta) a kad se motorizujemo jesam li rekao da je Alabama na 60mi a Tennessee, North Carolina i South Carolina na po 100mi od nas pa ako treba za cas skoknemo i u susednu drzavu u shopping a ne u drugu prodavnicu :)

Anonymous said...

Ja sam tek sada naleteo na vaš blog tako da ste bookmarkovani ;)

Inače kao što sam rekao, po meni izabrali ste lep kraj grada u kome vam je sve relativno blizu (i izlazak na autoput, tržni centar, u roswell ulici imate gomilu fastfudova, markete Kroger i Publix, ma videćete, MARTA, ...)

U svakom slučaju puno sreće!

Anonymous said...

neka vam je sa srecom!!!!
zvezdana